TNT vol.2

Studentski Inovacioni Centar Elektronskog Fakulteta je po drugi put organizovao konferenciju „Technology ‘n’ Trends“ na Elektronskom fakultetu u Nišu sa željom da je učini tradicionalnim događajem namenjenim kompanijama koje će se kroz zanimljiva predavanja, ili radionicom iz oblasti njihovog poslovanja, predstaviti i povezati sa studentima. Ovog puta su na konferenciji bile predstavljene trenutno atraktivne teme iz oblasti izrade web aplikacija i najnovijih trendova u elektronici.

Konferencija je trajala tri dana, od 7. do 9. novembra 2012. godine. Događaj je održan u Svečanoj sali Elektronskog fakulteta.

Agenda konferencije

Web dan – sreda, 07. novembar

 • 14:15 – 15:00 – Svečano otvaranje – koktel i nastup USB grupe
 • 15:15 – 15:30 – Predstavljanje kompanija
 • 15:30 – 16:20 – YoungCulture: Novo doba e-commerce-a – Recommender sistemi
 • 16:20 – 16:30 – Pauza za osveženje
 • 16:30 – 17:20 – AdverCity: Skup primenjenih web tehnologija – studija slučaja costtodrive.com
 • 17:20 – 17:30 – Pauza za osveženje
 • 17:30 – 18:20 – Martin Jovanović i Nikola Jovanović – NLP: mind firmware upgrade

Krojač dan – četvrtak, 08. novembar

 • 15:00 – 15:50 – Dan u Krojaču: 24 sata u web dizajn kompaniji
 • 15:50 – 16:10 – Pauza za ručak
 • 16:10 – 17:00 – HTML5 i Web trendovi
 • 17:15 – 18:05 – Radionica HTML5 & CSS 3 (računarska učionica 527)
 • 18:05 – 18:15 – Pauza za osveženje
 • 18:15 – 19:05 – Radionica HTML5 & CSS 3 (računarska učionica 527)

Elsys dan – petak, 09. novembar

 • 12:00 – 12:20 – Generalna prezentacija Elsys-a i cele Advans Groupe
 • 12:20 – 12:40 – HR prezentacija
 • 12:40 – 13:15 – Tehnička prezentacija: analogna elektronika
 • 13:15 – 13:30 – Pauza za osveženje
 • 13:30 – 14:10 – Tehnička prezentacija: digitalna elektronika
 • 14:10 – 14:50 – Tehnička prezentacija: softver
 • 14:50 – 15:00 – Pauza za osveženje
 • 15:00 – 15:30 – Pitajte nas!

YoungCulture: Novo doba e-commerce-a – Recommender sistemi

Opis predavanja:

Od nastanka prvih online shop-ova, trgovina različitom vrstom robe je postala lakša i dostupnija. U cilju da se korisniku približi online trgovina i da se olakša pretraga određenog proizvoda, softverske kompanije su razvile veoma moćne mehanizme za pretragu koji su postali deo svakog e-commerce sajta. Međutim, danas je softverska industrija otišla korak dalje razvijajuci sisteme koji na osnovu korisnikovih ranijih kupovina, njegovih interesovanja ili visokih ocena dobijenih od strane drugih koisnika sa istim ili sličnim interesovanjima imaju mogućnost da predvide šta je to što bi se korisniku dopalo i šta je to što ima najveću verovatnoću da tom korisniku bude prodato i da na osnovu toga daju odgovarajuće personalizovane preporuke svakom korisniku. Ovakvi visoko inteligentni sistemi su poznati pod nazivom recommender sistemi.

Opis kompanije:

YoungCulture je međunarodna kompanija za razvoj softvera osnovana u Švajcarskoj 1996. godine. Imamo preko 130 zaposlenih u Cirihu (gde je sedište), Minhenu, Beču, Beogradu i Nišu. Predstavljamo lidera na polju razvoja mobilnih aplikacija, e-commerce i „custom“ rešenja za veliki broj klijenata širom Evrope: Swiss International Air Lines, Swiss Post Solutions, Swisscom AG, Thomson Reuters AG, Real Garant Versicherungen AG, Delta Energy Solutions AG…

Filozofija firme youngculture bazira se pre svega na nastojanju da u potpunosti razume princip poslovanja klijenta i time pronađe adekvatno rešenje u skladu sa njegovim potrebama. Moderna komunikacija i savremena tehnologija čine osnovu svakog uspešnog elektronskog poslovanja. Stalno usavršavanje naših visokostručnih kadrova i praćenje najnovijih tehnoloških dostignuća garantuju iznalaženje odgovarajućih i efektivnih rešenja za naše klijente.

youngculture aktivno prati dinamične promene Interneta, što bezuslovno zahteva fleksibilnost, inovativnost, intuiciju i stručnost svakog člana tima. Prioritet u izboru kandidata imaju stručnjaci iz oblasti IT tehnologija, koji poseduju izraženu sposobnost kako za samostalni tako i za timski rad i koji dobro govore engleski jezik. Što se tiče tehnologija, ovo su samo neke u kojima su naši zaposleni eksperti: JAVA, .NET, PHP, iOS, Android, BlackBerry, ColdFusion, Hybris, Flash…. Gajimo korporativnu kulturu koja se zasniva na otvorenoj komunikaciji, fer odnosima i kolegijalnosti. Ono što ističemo su sledeće vrednosti: – Naši zaposleni su ono što čini youngculture onim što jeste – Dobra radna atmosfera se zasniva na timskom duhu i pozitivnim odnosima među kolegama – Profesionalni i lični razvoj svakog zaposlenog je za nas prioritet – Ličnost i privatnost svakog zaposlenog se duboko poštuje YoungCulture veruje u svoje ljude, kao što i veliki klijenti veruju nama. Ukoliko verujete da ste dobar izbor za našu kompaniju, biće nam zadovoljstvo da sarađujemo!

AdverCity: Skup primenjenih web tehnologija – studija slučaja costtodrive.com

Opis kompanije:

Kada smo pre devetnaest godina otvorili jednu od prvih advertising agencija na ovim prostorima veoma mali broj ljudi je znao čime se mi to uopšte bavimo. Tržišne komunikacije su bile nepoznanica, samim tim što je i tržište i učesnici koji se na njemu ravnopravno takmiče za naklonost kupaca bili nepoznanica.

Danas, u prvoj godini punoletstva, AdverCity kao agencija za marketing i tržišne komunikacije ima dve kancelarije, u Nišu i u Beogradu, u kojima u pet sektora radi tridesetak ljudi.

Sektor Oglašavanje na otvorenom prostoru (OOH dept.) se bavi izdavanjem oglasnog prostora na reklamnim panoima tipa billboard, megaboard, trivision i city light.

Preko njega veliki broj klijenata realizuje svoje reklamne kampanje u svim većim gradovima Srbije.

Sektor Kreativa i Grafički dizajn (Creative & Graphic design) osmišljava reklamne poruke i kampanje klijenata, dizajnira njihov vizuelni identitet i pakovanja proizvoda, predlaže kreativne načine prezentacije proizvoda ili usluga na tržištu.

Sektor Internet komunikacija (Web development) izrađuje web sajtove i pomaže klijentima u nalaženju pravih načina uključivanja interneta u kanale komunikacije.

Sektor Promocije i manifestacije (Promo & Events) realizuje terenske promocije na mestima prodaje ili gradskim ulicama i trgovima i pruža servis kompletne organizacije manifestacija: otvaranja novih objekata, koktela, specijalnih programa, itd.

Sektor Digitalna štampa (Digital printing) pod imenom ”Mega Print” štampa velike i ogromne formate na materijalima u rasponu od papira i pvc folije, preko vinila i meša, do platna i štampe na pločastim materijalima. Visoka rezolucija, štampa u šest boja, kratki rokovi isporuke i montaža na svim mogućim mestima, od zidova u enterijeru preko staklenih površina do fasada, karakteristika su kvalitetnog servisa koji naša digitalna štamparija pruža svojim klijentima.

Sektor Obeležavanja prodajnih objekata (Total shop branding) osmišljava, predlaže kroz 3D vizuelizaciju i realizuje kompletno obeležavanje prodajnih objekata različitih namena, po sistemu ključ u ruke.

Krojač

Krojač na domaćem tržištu nastupa još od 2003. godine i danas je u vrhu srpskog web dizajna po broju realizovanih web projekata i dobijenih nagrada iz ove oblasti. Osnovna delatnost firme je web dizajn, projektovanje i razvoj sofverskih rešenja. Od 2010. godine Krojač je osnivač i Krojačeve škole web dizajna za obuku budućih web dizajnera. Tokom godina rada, firmi Krojač poverenje su ukazale brojne domaće firme, organizacije i institucije. Najznačajnije nagrade i priznanja , koje se dodeljuju za doprinos u razvoju informatičke delatnosti, dokaz su kvaliteta rada i zalaganja firme Krojač.

Krojačeva škola web dizajna

Krojač je otvorio svoja vrata budućim web dizajnerima i osnovao Krojačevu školu web dizajna, danas najznačajniju regionalnu školu te vrste. Tokom 10 nedelja svakodnevne nastave, učenike podrobno upoznajemo sa tajnama zanata i procesom rada, pružajući im potpunu podršku u poslovnom osamostaljenju. Pogledajte: www.krojacevaskola.com

Kako bi učenicima Krojačeve škole obezbedili što više klijenata i uspešnih web projekata, osnovana je Krojačeva berza web dizajna – jedinstvena online stranica koja promoviše web dizajnere iz Krojačeve škole, uz mogućnost da ih klijenti angažuju za rad na web projektu. Pogledajte: www.krojacevaberza.com

Elsys

Elsys Eastern Europe je kompanija specijalizovana u dizajnu elektronskih sistema – hardvera i embedded softvera. Naša ekspertiza obuhvata sve delove razvoja hardvera i softvera, od studije izvodljivosti do finalne validacije elektronskog sistema. Elsys radi sa visoko specijalizovanim internacionalnim kompanijama preko svojih predstavništa u Francuskoj (Aix-en-Provence, Grenoble, Lyon, Nice, Paris, Rennes i Toulouse) kao i preko svog dizajn centra iz Srbije, Beograd. Elsys inženjeri poseduju visok nivo tehničkog znanja potrebnog za rad sa multinacionlnim kompanijama. Naši biznis menadžeri razumeju kako poslovni, tako i tehnički deo projekata. Elsys EE je deo evropske grupacije sa preko 900 inženjera. Kompanija poseduje sertifikat ISO-9001-2008.

Avisto Eastern Europe je R&D i servisno softverska kompanija. Specijalizovana u objektnom programiranju (C++, Java/JEE, C#, Web2.0 i objektnom C); naše znanje pokriva sve faze razvoja softvera, od klijentove specifikacije pa do razvoja naradnih verzija. Naši visoko kvalifikovani inženjeri rade u različitim domenima, uključujući industrijski softver, IT sisteme, web, telekomunikacije, embedded aplikativni softver i mreže. Avisto kompanija ima 6 centara, od kojih 5 u Francuskoj i jedan razvojni centar u Srbiji, Beograd. Avisto EE je deo evropske grupacije koja broji preko 900 inženjera.

Opis predavanja

Upoznavanje studenata sa organizacijom Elsys EE i Avisto EE, uslovima rada, domenom rada, naših partnera i mogućnosti dobijanja visoko tehničkog znanja u Srbiji.

Prve dve prezentacije će biti, reklo bi se, reklamnog karaktera, dok će sledeće tri, tehničke prezentacije, biti od velike koristi za studente da steknu sliku šta se to danas radi u svetu, u kojim tehnologijama, i da je moguće učestvovati u razvoju „state-of-the-art“ tehnologija iz Srbije.

Posebno želimo da pružimo priliku da se studenti posle predavanja konsultuju sa našim inženjerima. Postavićemo četiri odvojena dela (HR, analogni, digitalni, softver) kako bi studenti mogli da se dodatno informišu i pitaju sve što ih zanima.

Next Post Previous Post